Door het inzetten van een goede internet marketing strategie moet in theorie iedere online ondernemer in staat zijn  producten of diensten bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen.  Helaas zijn veel online ondernemers zich niet bewust van het feit dat men veel omzet en naamsbekendheid laten liggen door een verkeerde of in sommige gevallen helemaal geen internet marketing plan te hebben.  Met de onderstaande webwinkel marketing tips kunt u er voor zorgen dat u snel en efficiënt meer omzet uit uw webshop haalt!

Webshop online? direct van start met onze webwinkel marketing tips!

webwinke marketingDe deuren van de webwinkel zijn geopend en de eerste bezoekers zijn van harte welkom. Stap 1 is gerealiseerd de webwinkel is live! Nu zul je verkopen moeten zien te generen. Nu wordt het tijd om de schijnwerpers op je online onderneming te vestigen. Hieronder beschrijf ik diverse manieren om je webwinkel bij het grote publiek onder de aandacht te brengen.

Ik adviseer je om de diverse methodes die worden beschreven goed door te lezen en een keuze te maken. Welke webwinkel marketing methode het beste past bij je doelstellingen bepaal je zelf. Selecteer 1 methode en pas als deze is goed is opgezet is het verstandig om je aandacht gaan richten op de volgende. Hiermee zorg je voor controle en zal je webwinkel marketing campagne succesvol worden.

Probeer niet gehaast te werk te gaan anders is je webwinkel marketing traject gedoemd om te mislukken. Je kunt er vanuit gaan dat alle beschreven methodes hun werk doen. Het is een kwestie van tijd en blijven proberen en natuurlijk op het juiste moment de goede beslissingen te nemen.

Webwinkel marketing hoeft geen “rocket sience” te zijn maar het is verstandig om je doelstellingen goed in de gaten te houden. Combineer de beschreven methodes tot je de perfecte match hebt gevonden. Hieronder vind je een overzicht van alle onderdelen van een webwinkel marketing methode.

Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (Search engine optimization) de basis van een goede webwinkel marketing campagne. Is de webwinkel niet geoptimaliseerd voor zoekmachines dan zal je marketing campagne weinig effect hebben en minder bezoekers en omzet genereren. LEES VERDER

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een internet marketing vorm waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor elke behaalde verkoop of lead die de affiliate heeft gerealiseerd. Affiliates generen verkopen door advertentie ruimte beschikbaar te stellen op hun website. LEES VERDER

Google Adwords

Google Adwords is het advertentie programma van Google, De advertenties worden geplaatst op de strategische plaatsen op de zoekresultaten pagina’s en binnen het Google netwerk. Met een advertentie campagne zorg je er voor dat je razend snel de aandacht vestigt op je webwinkel. Omdat het een betaalde dienst worden je advertenties direct weergeven. LEES VERDER.

Link building

Link building de meest traditionele manier om veel bezoekers naar de webwinkel te krijgen is het plaatsen van links op gerelateerde websites, forums en social media als Facebook en Twitter. Link building heeft een positieve werking op je posities in de zoekresultaten. Tegenwoordig heeft een zogenoemde one-way link veel meerwaarde voor zoekmachines en zorgen er voor dat je webwinkel in de resultaten zal stijgen. LEES VERDER

E-mail marketing

Online ondernemers vergeten maar al te vaak dat hun bestaande klanten een bron van inkomsten kunnen zijn. Helaas focussen webwinkeliers zich het meest op het werven van e klanten waardoor een waardevolle doelgroep word vergeten. Zorg er voor dat email marketing een vaste plek krijgt in je webwinkel marketing.

Social media

Social media is de meest doeltreffende manier om in contact te komen met kopers. Facebook, Twitter en Google+ zijn een snelle en doeltreffende manier je webwinkel te promoten en meer omzet te generen. Koppel je webwinkel aan een Facebook en verkoop je producten direct van je Facebook pagina. Social media behoort tot de basis van je zoekmachine marketing plan.social media marketing

Kortingscodes

Kortingscodes. Voor veel ondernemers is dit niet meteen een logische marketing methode om de omzet van hun webwinkel te boosten. Maar bedenk dat een kortingscode niet meteen omzet derving is. Je zult zien dat wanneer je een periode de verzendkosten achter wegen laat of een extra korting geeft op reeds afgeprijsde artikelen je omzet zal stijgen.

Offline marketing

Offline marketing. Klinkt ouderwets maar is zeker doeltreffend. Ga flyeren, plaats en advertentie, huur een stand op de beurs , hangposters in een winkelcentrum of uitgaansgelegenheid. Het draait om aandacht. Plaatsen en plekken waar dagelijks honderden mensen komen zijn natuurlijk een goede plek om aandacht te vragen voor jou webwinkel en je producten of diensten.

Viral marketing

Viral marketing is simpel gezegd het hypen van een product ,dienst of merk op internet via social media sites als Google+, Facebook en Twitter. Je mag het vergelijken met mond op mond reclame en in de praktijk is dit een goede manier om je webwinkel snel bij het grote pubiek onder de aandacht te brengen.

Adverteren op veilingsites

Veilingsites of tweedehandssites als Marktplaats geven legio mogelijkheden om je producten of diensten onder de aan dacht te brengen. Grote groepen mensen struinen dit soort sites af om goedkoop aan producten te komen. Met een goede advertentie kun je een hele specifieke doelgroep aanspreken en je aantal verkopen vergroten.

Vergelijkingsites

Vergelijkingssites zijn een doeltreffende manier om bij vele honderden kopers onder de aandacht te komen en een prima aanvulling op je webwinkel marketing campagne. Het grote voordeel van een vergelijkingssite is dat de bezoekers al in de koopmode zitten en al snel tot een aankoop overgaan. Een belangrijk aspect op dit onderdeel van webwinkel marketing is de prijs en verzendkosten.

Video kanalen

Video kanalen als YouTube zijn goede en interessante manier om je webwinkel te promoten. Mensen zijn visueel ingesteld dus een video is een goede manier om je producten te laten zien.. Een ander groot voordeel is dat je extra informatie kan geven aan je klanten over de producten in je webshop.

Mocht u na het lezen van dit artikel hulp nodig hebben met opstarten van een webwinkel marketing campagne dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met onze specialisten op telefoonnummer 035 – 234 0 444. Wij helpen u graag ! Vergeet niet te vragen naar de gratis SEO analyse voor uw website.